Korkeakoulupaikka massakurssien kautta

Parhailla arvosanoilla ensimmäisen vuoden kurssit suorittaneet hyväksyttäisiin opiskelemaan kyseisen alan kandidaatiksi tai maisteriksi.

1.10. 2:00

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk) haluaisi, että ylioppilaskirjoituksista luovuttaisiin (HS 28.9.). Vaikka tavoite on jalo, ehdotus korjaa virhettä – ylioppilastodistuksen painoarvon lisäämistä korkeakoulujen opiskelijavalinnassa – virheellä.

Parempi ratkaisu olisi, että jokainen toisen asteen tutkinnon suorittanut hyväksytään automaattisesti hakemaansa korkeakouluun. Opiskelija voisi kuitenkin suorittaa vain ensimmäisen vuosikurssin kursseja, jotka kaikki järjestettäisiin myös verkkokursseina.

Joka vuosi parhailla arvosanoilla ensimmäisen vuoden kurssit suorittaneet hyväksyttäisiin opiskelemaan kyseisen alan kandidaatiksi tai maisteriksi. Jos opiskelija jää rannalle, arvosanojen korottaminen seuraavina vuosina olisi mahdollista.

Amos Ahola

diplomi-insinööri, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide