Haastavilla alueilla on päteviä ja motivoituneita opettajia

Opettajia vaihtamalla oppimistulokset eivät parane. Rahaa kyllä tarvittaisiin, mutta ihan muuhun.

5.10. 2:00

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen (kok) ehdotti (HS 3.10.) ratkaisuksi asuinalueiden ja koulujen eriytymiseen lisää palkkaa työntekijöille, jotta kouluihin valikoituisi kunnianhimoisempia opettajia. Luin tämän epäluottamuslauseen aamukahvipöydässä ja lähdin sen jälkeen opettamaan vaativaa reaaliaineen sisältöä ryhmälle yhdeksäsluokkalaisia, joista lähes kaikki tarvitsisivat erityistä tukea oppimiseen, keskittymiseen, suomen kieleen tai kotiolojen rauhoittamiseen, mutta joutuvat tyytymään minuun ainoana aikuisena luokassa.

Olen opettanut 15 vuotta niin sanotun haastavan alueen koulussa. Koen, että koulussamme on erittäin motivoituneet ja pätevät opettajat. Vaihtamalla eivät oppimistulokset parane.

Rahaa tarvittaisiin kyllä ihan muuhun: sosiaalityöhön, lastensuojeluun, perheiden tukemiseen, alueen palveluiden ja ympäristön ylläpitämiseen. Ja jos kouluille riittää, niin lisää erityisopettajia kaivataan. Koulupsykologejakaan ei monessa koulussa ole, ei meilläkään.

Toivoisin kaupungin johdolta tosielämään tutustumista.

Yläkoulun opettaja

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide