Tetin uudistamisella on jo kiire

Nuorten innostaminen työvoimapulasta kärsiville aloille on syytä aloittaa nyt.

27.10. 2:00

Helsingin Sanomat kirjoitti (14.10.) työelämään tutustumispaikan (tet) löytämisen hankaluudesta. Tet tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden tuoda nuoria ja nopeasti muuttuvaa työelämää lähemmäs toisiaan, mutta siihen liittyy myös ongelmia. Nuorilla ei ole tasavertaisia mahdollisuuksia löytää itseään kiinnostavia tet-paikkoja. Moni löytää tet-paikan omien vanhempien kautta tai sieltä, mistä uskaltaa kysyä.

Itseään aidosti kiinnostavan tet-paikan löytämisen on oltava mahdollista jokaiselle nuorelle. Valtioneuvoston kanslia julkaisi keväällä tutkimuksen, joka nosti esiin tetin yhdenvertaisuuteen liittyviä kehittämiskohteita. Lisäksi tetin uudistamisella alkaa olla kiire: työikäisten määrä vähenee Suomessa lähivuosina radikaalisti, ja nuorten innostaminen työvoimapulasta kärsiville aloille on syytä aloittaa nyt.

Lasten ja nuorten säätiössä on kuultu tarve tetin kehittämiselle. Rakennamme yhdessä kumppaneidemme kanssa tet.fi-palvelua, joka tuo tet-paikat tasavertaisesti kaikkien nuorten löydettäviksi ja tekee niiden toteuttamisesta mielekkäämpää työnantajille. Tarjoamalla monipuolisia tet-paikkoja tasavertaisesti kaikille nuorille voimme rakentaa monimuotoisempaa ja inklusiivisempaa työelämää sekä vahvistaa nuorten uskoa tulevaisuuteen.

Heidi Harju

projektipäällikkö

Lasten ja nuorten säätiö

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide