Vanhempainvapaalla ei tehdä töitä

Töiden tarjoaminen vanhempainvapaan aikana kielii ongelmista työyhteisössä sekä organisaation johtamiskulttuurissa.

24.10. 2:00

Nimimerkki Tasa-arvoa odottava äiti kirjoitti (HS Mielipide 22.10.), että hänen miehensä työpaikan kulttuuri estää miestä pitämästä vanhempainvapaataan kunnolla.

Pidän erittäin valitettavana sitä, että miehesi joutuu käymään töissä, jossa pendelöinti tapahtuu aikakoneella 1950-luvulle, eikä hän pysty osallistumaan lapsensa arkeen siten kuin hänellä olisi oikeus.

Työntekijöiden vanhempainvapaiden ja muiden lakisääteisten poissaolojen epääminen tai vaikeuttaminen kielii ongelmista työyhteisössä sekä organisaation johtamiskulttuurissa. Ehdotan miehellesi rajua mutta ajan myötä palkitsevaa ratkaisua ongelman korjaamiseksi: irtisanoutumista nykyisestä työstä ja vaihtamista organisaatioon, jossa kunnioitetaan tasa-arvoisesti niin isien kuin äitien oikeutta vanhempainvapaaseen.

Juuso Haapanen

diplomi-insinööri, isä, Tampere

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide