DMARC-protokolla ja DKIM-tekniikka eivät sano minulle yhtään mitään

Sähköpostin seniorikäyttäjällä ei ole aavistusta, mitä nämä hämäräperäiset lyhennykset tarkoittavat.

Huijausviestejä voi tulla sähköpostitse, tekstiviestitse ja puhelimitse.

24.10. 2:00

Helsingin Sanomat kertoi jutussaan (HS 22.10.), että sähköpostin lähettäjän nimi voi olla väärennetty, ja kertoi esimerkkinä, että lähettäjäksi on voitu merkitä poliisi.fi. Välttääkseen tällaisia ongelmia neuvotaan, että vastaanottajan sähköpostissa pitäisi käyttää jotakin DMARC-protokollaa ja SPF- sekä DKIM-tekniikkaa. DMARC:n sanotaan olevan salaamattoman sähköpostin paras turvaamistekniikka.

Nyt on kuitenkin niin, että sähköpostin seniorikäyttäjällä ei ole aavistusta, mitä yllä mainitut hämäräperäiset lyhennykset tarkoittavat. Tällaista ei opetettu minulle Röylän kansakoulussa vuonna 1944 eikä edes Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1955, joten lehtiartikkelin neuvot jäävät täysin pimentoon.

Ottaen huomioon, että moni HS:n printtilehden lukija on iäkäs, eikä ole saanut tietoteknistä koulutusta, olisi erittäin hyödyllistä, että lehdessä ruvettaisiin julkaisemaan tietotekniikan alan helposti omaksuttavissa olevia juttuja.

Edvard Idman

eläkeläinen vuodesta 1997, Porvoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide