HSL:n rajattu opiskelija-alennus kuulostaa järjettömältä

Monet lähipiiriini kuuluvat, ilman opintotukea opiskelevat eivät voi maksaa HSL:n täysihintaisia lippuja. He tulevat varmasti kulkemaan tällöin liputta.

HSL pohtii opiskelijoiden alennusoikeuden rajaamista henkilöihin, jotka saavat opintotukea.

25.10. 2:00

Helsingin Sanomat uutisoi 21.10. Helsingin seudun liikenteen (HSL) esittämistä matkalippujen hintojen korotuksista. Uutisessa mainittiin, että tarkoitus olisi rajata matkalippujen opiskelija-alennus koskemaan vain niitä, jotka ovat oikeutettuja opintotukeen. Uudistus kuulostaa täysin järjettömältä.

Viime vuosina harjoitettu politiikka on vaikeuttanut opiskelijoiden asemaa yhä enemmän, ja opintotukikuukaudet ovat nykyään todella rajatut. Useat opiskelijat tahtovat vaihtaa alaa, saada tutkintorakenteensa ulkopuolelta syvällisempää tietoa ja pysyä koulunpenkillä työskentelemällä samalla niin, että saavat juuri katettua elinkustannuksensa pääkaupunkiseudulla ja jaksavat silti opiskella. HSL siis haluaa viedä näiltä ihmisiltä oikeuden alennukseen?

Monet lähipiiriini kuuluvat, ilman opintotukea opiskelevat eivät voi maksaa HSL:n täysihintaisia lippuja. He tulevat varmasti kulkemaan tällöin liputta. Uudistus on todella huono idea. Se heikentää tasa-arvon toteutumista ja vaikeuttaa kouluttautumista entisestään. Toivon, että HSL olisi pienituloisten ja apua tarvitsevien puolella myös silloin, kun säästöjä toteutetaan.

Anna Kallio

opiskelija, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide