Ympäristöasioita ei pidä alistaa elinkeinoasioiden alle

Äänestetään vain niitä puolueita ja ehdokkaita, jotka ovat valmiita säilyttämään ympäristöministeriön.

26.10. 2:00

Järkytyin, kun kuulin Suomenkin puolueissa keskustellun siitä, että ympäristöministeriö lakkautettaisiin. Se olisi ympäristöongelmien ratkaisulle erittäin suuri takaisku, jos ympäristöasiat alistettaisiin elinkeinoasioiden alle. Tämä merkitsisi sitä, että niin ilmaston kuin luonnonkin suojelu lamaantuisi, kun bisnes jyräisi ne. Luonto otettaisiin entistäkin tiiviimmin rahantekoon, ja planeettamme elinkelpoisena säilymisen todennäköisyys pienenisi jälleen.

Kun eduskuntavaalit nyt lähestyvät, vaatikaamme puolueilta ja ehdokkailta ennen vaaleja selvä vastaus siihen, ovatko he valmiita säilyttämään ympäristöministeriön vai eivät. Äänestäkäämme vain niitä puolueita ja ehdokkaita, jotka ovat tähän valmiita. Meidän on syytä puolustaa kaunista suomalaista luontoamme yhtiöiden ahneudelta.

Toni Amnell

meteorologi, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide