Kansalaiskeräys raja-aidan hyväksi

Voisiko osana raja-aidan kansalaiskeräystä tarjota rikkaimmille suomalaisille tai täällä vaikuttaville firmoille omaa raja-aidan ”nimikkokilometriä” tai ”nimikkosatasta”?

Suomen ja Venäjän välinen rajavyöhyke Kuhmon erämaassa.

27.10. 2:00

Selvä enemmistö suomalaisista ja kansanedustajista haluaa pikaisesti raja-aidan osalle itärajaamme. Se lisäisi maamme turvallisuutta ja helpottaisi luvattomien rajanylitysten valvontaa.

Raja-aita maksaa ainakin noin 2–3 miljoonaa euroa kilometriltä, jos rakenne, laatu ja hinta ovat samaa luokkaa kuin Viron itärajan aita. Mikä neuvoksi, kun valtion rahasäkin pohja pilkottaa ja valtionvelan korot nousevat?

Voisiko joku maanpuolustusjärjestöistämme pikaisesti selvittää, olisiko nyt edellytyksiä kansalaiskeräyksen järjestämiseen? Monen ihmisen oma talous on tiukoilla, mutta luullakseni moni pystyisi myös osallistumaan vapaaehtoiseen kansalaiskeräykseen.

Entä voisiko osana raja-aidan kansalaiskeräystä tarjota rikkaimmille suomalaisille tai täällä vaikuttaville firmoille omaa raja-aidan ”nimikkokilometriä” tai ”nimikkosatasta” (100 metriä)? Isot lahjoittajat saisivat kunniaa ja mainetta!

Antti Kujanpää

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide