Tulijoiden hyvä kohtelu houkuttelee lisää työvoimaa Suomeen

Jos tulijat lähtevät syrjittyinä tai torjutuksi tulleina pian pois, on entistä vaikeampi innostaa ihmisiä muuttamaan Suomeen töihin.

28.10. 2:00

Työvoiman maahanmuutto nähdään keskeisenä ratkaisuna Suomen väestörakenteen ongelmiin (HS 24.10.). Muualta muuttavien kanssa yhdessä voimme pitää yllä kansantaloutta, väestöpohjaa ja hyvinvointivaltiota.

Maahan tulevia ei pitäisi kuitenkaan nähdä vain ”meidän” hyvinvointimme turvaajina. He ovat yksilöitä, joilla on myös muita tarpeita kuin työpaikka. Välineellinen ajattelutapa yhdistyy usein myös yhdenvertaisuutta väheksyvään asenteeseen.

Ulkomailta muutetaan Suomeen töihin mutta myös opiskelemaan tai perhesiteen tai kansainvälisen suojelun vuoksi. Myös Ukrainan sotaa paenneista monet haluaisivat töitä. Saapuivatpa tulijat Suomeen mistä syystä tahansa, heissä on paljon osaamista ja potentiaalia. Työn löytäminen karahtaa silti liian usein työnantajan ennakkoluuloihin ja varovaisuuteen.

Kannattaa muistaa, ettemme kilpaile kansainvälisistä osaajista ja erityisasiantuntijoista yksin. Useimmat muutkin kehittyneet kansantaloudet miettivät kuumeisesti keinoja, joilla voivat houkutella osaajia. Lyhytnäköinen houkuttelu ei kuitenkaan tuota tulosta.

Meidän on haastettava rekrytoijamme avaamaan työpaikkojen ovet aidosti kaikille maahanmuuttajille. Meidän pitää rohjeta tarjota vaikkapa koulutetulle, lapsia kotona hoitaneelle naiselle mahdollisuus näyttää ja kehittää taitojaan.

Useimmille siirtolaisille henkilökohtaiset suhteet painavat kohdemaan valinnassa paljon. Jos tulijat lähtevät syrjittyinä tai torjutuksi tulleina pian pois, on entistä vaikeampi innostaa ihmisiä muuttamaan Suomeen töihin. Sana kiirii pitkälle sosiaalisessa mediassa ja henkilökohtaisissa verkostoissa.

Lainsäädännöllä ja valtion ja kuntien palveluilla on työvoiman maahanmuutossa oma tehtävänsä, mutta ratkaisevia ovat myös kohtaamiset yrityksissä, työpaikoilla ja asuinalueilla. Kieltä ei opi, jos ei ole tilaisuuksia käyttää sitä.

Kotoutumisen tukeminen ei ole ylellisyyttä vaan välttämättömyys myös työhön tuleville. Maahanmuuton suotuisa kehitys ja tulijoiden kotoutuminen edellyttävät toimivien rakenteiden lisäksi riittävästi panostuksia kotoutumisen edistämiseen ja halua ottaa tulijat vastaan yhdenvertaisina.

Minna Säävälä

dosentti, johtava asiantuntija

kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide