Rattaiden kanssa liikkuvan tulisi saada matkustaa maksutta

Maksuttomuus kannustaisi pienten lasten perheitä liikkumaan.

1.11. 2:00

Nyt kun Helsingin seudun liikenne (HSL) on suunnittelemassa korotuksia lippujen hintoihin ja joidenkin etujen karsimista, en voi olla tuomatta esille vanhaa mielipidekirjoitustani (HS 20.10.1984). Tuolloin nuorena äitinä ihmettelin kuljettajien haluttomuutta auttaa lastenvaunujen kanssa bussiin pyrkivää. Samalla kiinnitin huomiota maksamisongelmaan ja mainitsin, että Tukholmassa rattaiden kanssa liikkuva voi matkustaa maksutta.

Nyt 38 vuotta myöhemmin on matalalattiabussit, ja maksaminen onnistuu helpommin. Rattaiden kanssa liikkuvan tulisi kuitenkin saada matkustaa maksutta. Tämä kannustaa pienten lasten perheitä liikkumaan, esimerkiksi käymään tapahtumissa ja museoissa. Lipun maksaminen voi olla kynnyskysymys. Lapsiperheitä on tuettava kaikin keinoin. Se tuottaa suotuisaa tulosta maamme tulevaisuudelle.

Siru Vuorinen

mummo, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide