Mihin katosivat perinteiset virret?

Perinteisiin virsiin liittyy henkilökohtaisia muistoja.

Vanhat virret ovat osa kansallista kulttuuriperintöä.

2.11. 2:00

Minne katosivat meitä suomalaisia jo sukupolvien ajan puhutelleet perinteiset virret? Tuttuine sävelineen ja sanoineen ne ovat osa kansallista kulttuuriperintöämme. Olemme ystävieni kanssa kummastelleet, miksi television ja radion jumalanpalveluksissa ei edes monipuolisuuden vuoksi veisata juurikaan muita kuin gospelvaikutteisia, sähkökitaralla säestettyjä niin sanottuja riemulauluja. Olen toki ymmärtänyt, että uudella kirkkomusiikilla halutaan houkutella uutta nuorempaa väkeä jumalanpalveluksiin ja ylipäänsä kirkon piiriin. Kuitenkin moni meistä kaipaa juuri nykyisinä ahdistavina aikoina noita perinteisiä virsiä.

Meillä vanhemmalla väellä perinteisiin virsiin liittyy henkilökohtaisia muistoja alkaen koulusta vuodenaikoihin ja perhetapahtumiin. Ne muistot haluaisimme vieläkin säilyttää ja viedä eteenpäin.

Satu Postpischl

eläkeläinen, Vantaa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide