Korvatulpatkaan eivät pelastaneet konserttia

Keikkojen ja konserttien äänentoisto tulisi saada kohdilleen.

4.11. 2:00

Poistuin helsinkiläisestä kulttuuripyhätöstä kesken konsertin. Ammattimaiset, muusikolle tarkoitetut korvatulpatkaan eivät tuoneet äänenpainetta nautittavalle tasolle.

Äänentoiston kehittymisestä huolimatta musiikki usein peittyy kirskuviin ylä-ääniin, honottavaan keskialueeseen tahi kaiken peittävään bassorumpujytkeeseen. Keikat ja konsertit, jolloin äänentoisto on ollut kohdillaan, on mahdollista muistaa jopa vuosikymmenten ajalta.

Nykypolven lienee vaikea uskoa, että baareissa sai takavuosina tupakoida. Ehkäpä seuraava sukupolvi kummastelee tätä korvatulppa-aikakautta. Tuntuu toki näpertelyltä kommentoida toissijaisia ongelmia näinä turvallisuus- ja energiakriisin aikoina, mutta tulisiko kuulo (ja kulttuurinautinto) kuitenkin pelastaa? Lahkeita voi lepattaa basson tahdissa nautinnollisesti kohtuullisilla äänenpaineilla.

Kari Hämekoski

kulttuurinkuluttaja ja muusikko/tuottaja, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide