Maksavatko oppikirjat Helsingille liikaa?

Minua on tyrmistyttänyt se, ettei yläasteella ole käytössä kirjoja monissakaan aineissa.

7.11. 2:00

Lapseni aloitti tänä syksynä yläasteen Helsingin kaupungin koulussa. Koulun aloitus on mennyt oikein kivasti. Yhteistyö kodin ja koulun kanssa on sujunut hyvin.

Minua on kuitenkin tyrmistyttänyt se, ettei yläasteella ole käytössä kirjoja monissakaan aineissa. Esimerkiksi englannin ja ruotsin työkirjat sekä historian kirja puuttuvat kokonaan. Kielten tunneilla opiskellaan monisteiden avulla ja kirjoitetaan vihkoon. Tämä tuskin tukee nuoren oppimista vaan päinvastoin. Lisäksi opettajat joutuvat tekemään tuplatyön, kun oppimateriaalia ei ole käytettävissä.

Helsinki esiintyy varakkaana kaupunkina. Onkin ihmeellistä, että naapurissa ”köyhällä” Vantaalla on varaa hankkia kirjat koululaisille. Voisiko Helsingin kaupungin kasvatuksen toimiala kertoa, miksi kirjoja ei ole käytössä? Digiloikka ei ole hyväksyttävä selitys. En ihmettele, jos opettajat Helsingissä uupuvat työssään. Oppimateriaalin lisäksi kun saattaa puuttua palkkakin.

Virva Krans

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide