Kattopuutarha ei voi korvata lähiluontoa

Rakkaan kaupunkimme touhut ovat kovin ristiriitaisia.

Vuosaaren Broändan alueelle suunnitellaan uusia asuintaloja, joiden katoille tulisi näyttäviä puutarhoja.

10.11. 15:00

Helsingin Sanomat uutisoi (4.11.), että Vuosaareen suunnitellaan asuinaluetta, jonka vetonauloja olisivat kattopuutarhat. Juttu olisi naurattanut ellei olisi itkettänyt.

Olin paikan päällä kuulemassa, kun hanketta taannoin esiteltiin lähialueen asukkaille. Kun innostunut suunnittelija hehkutti kattopuutarhojaan, keskustelu räjähti: Viette meiltä ikivanhat, komeat, sammalpeitteiset kalliot, siirtokivilohkareet, männyt, katajat, mustikka-, puolukka- ja kanervamättäät. Tärvelette luonnon ja tarjoatte tilalle keinotekoisia viherrakenteita.

Kovin ovat ristiriitaisia rakkaan kaupunkimme touhut. Yhtäältä korostetaan, miten tärkeää lähiluonto on meidän kaikkien hyvinvoinnille. Toisaalta juuri lähiluontoa hävitetään sumeilematta. Järki käteen päättäjät, suunnittelijat ja rakennusyhtiöt.

Marja Saario

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide