Hurjastelijat kuriin kampanjan avulla

Eikö olisi jo aika kannustaa kansalaisia järkevään liikennekäyttäytymiseen?

22.11. 2:00

Ajoneuvoja ja vauhtia riittää Suomen teillä usein liikaakin. Viime aikoina on tapahtunut lukuisia kuolonkolareita ja muita vakavia onnettomuuksia, joilla on kauaskantoiset, surulliset ja kalliit seuraukset sekä yhteiskunnalle että onnettomuuteen osallisten lähipiirille. Eikö olisi jo aika kannustaa kansalaisia järkevään liikennekäyttäytymiseen?

Mitä jos yleishyödyllisin tietoiskuin media toisi esiin turvallisen ajon perusteet? Ja entä jos kaahailua vieroksuvat ja järkevää ajotapaa kannattavat kuljettajat vaikkapa auton takalasitarralla – ”Noudatan nopeusrajoituksia yhteisen ajoturvallisuutemme vuoksi” – voisivat ilmaista muille tiellä liikkuville kannattavansa turvallista ajamista?

Jos kampanja saisi laajan suosion, se voisi muuttaa ajajien asenteita ja siten vähentää vauhdin ja riskinoton ihannointia.

Toivon, että liikennettä valvovat viranomaistoimijat ottaisivat kampanjaehdotuksen harkintaansa ja edistäisivät autoilijoiden mahdollisuuksia viestittää fiksusta liikennekäyttäytymisestä muille liikenteessä oleville. Tehdään tästä yhteinen, vastuullisuuteen innostava asia.

Tiina Pulkkinen

Savonlinna

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide