Auton paikka ei ole jalkakäytävällä

Väärin pysäköidyt autot haittaavat ihmisten liikkumista, aiheuttavat turvallisuusriskin ja heikentävät keskustan viihtyisyyttä.

17.11. 2:00

Helsingin keskustassa on valitettavan yleistä, että autoja pysäytetään jalkakäytäville ja pyöräteille. Väärin pysäköidyt autot haittaavat ihmisten liikkumista, aiheuttavat turvallisuusriskin ja heikentävät keskustan viihtyisyyttä. Suurin haitta niistä aiheutuu esimerkiksi lastenvaunujen kanssa liikkuville, näkövammaisille ihmisille ja liikuntarajoitteisille. Heikoilla ovat myös lapset, joiden liikkumista kaupungissa pitää korostetusti suojella.

Ratkaisu on yksinkertainen: lain mukaan auton saa lyhytaikaista lastausta ja purkua varten pysäyttää ajotielle. Kun kuljettaja vielä pysyttelee auton lähettyvillä, se saadaan tarvittaessa siirrettyä nopeasti.

Panu Laaksonen

yrittäjä, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide