Sain tekemästäni huoli-ilmoituksesta kovaa ryöpytystä

Miten sosiaaliviranomaiset lähestyvät huoli-ilmoituksen kohteita?

13.11. 2:00

Tein Maisan kautta huoli-ilmoituksen ihmisestä, josta kannan huolta. Ilmoituksen tekeminen oli todella helppoa, vain yhdellä klikkauksella netissä. Ilmoituksen tekijän ei tarvitse välttämättä ilmoittaa omaa nimeään.

Tein ilmoituksen kuitenkin omalla nimelläni, sillä asianomainen tiesi, että haluan auttaa häntä. Mutta lopputulos oli se, että sain häneltä sellaisen ryöpyn niskaani, etten ole moista ennen kokenut. Hän suuttui kovasti, vaikka on ilmeisen avun tarpeessa.

Miten sosiaaliviranomaiset lähestyvät ilmoituksen kohteita? Osaako sosiaalitoimi lähestyä apua tarvitsevia ihmisiä oikein ja asiallisesti? Ymmärrän, ettei kenenkään tarvitse ottaa apua vastaan, mutta jos asiasta kerrotaan huonosti, nämä ihmiset voivat jäädä tarvitsemansa avun ulkopuolelle.

Lähetin Maisaan viestejä, että avun tarvitsija oli ilmoituksestani kovasti näreissään. Virkailijoiden tulisi saada koulutusta siihen, miten lähestyä huoli-ilmoituksen kohteeksi joutuneita ihmisiä. Vai pitäisikö huoli-ilmoitus tehdä jollain toisella tavalla?

Miten auttaa lähimmäistä?

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide