Mechelininkadun alkupää kannattaisi nimetä uudelleen

Jos entisen Marian sairaalan alueelle aletaan rakentaa, tulee kadun numeroinnissa ongelmia.

Marian sairaalan rakennuksia Mechelininkadun varrella syyskuussa 2013.

14.11. 2:00

Helsingin Sanomat kertoi (12.11.) Sörnäisten rantatien alkupään muuttumisesta Miina Sillanpään kaduksi. Tämä on hieno ja perusteltu päätös.

Helsinginniemen länsipuolella, Mechelininkadun eteläisen alkupään voisi myös nimetä ansioituneen naisen mukaan, kuuluisan laillisuusmiehen seuraksi.

Mechelininkadun alkupää Hietaniemenkadusta etelään oli 1950-luvun puoliväliin saakka Kalmistokatu (Kyrkogårdsgatan). Koska katuosuus oli ja on edelleenkin hautausmaan kivimuuria länsipuolellaan ja idässä lauta-aitaa, ei numerointi aluksi muodostanut ongelmaa nimenmuutoksen jälkeen. Nyt Mechelininkatu 1:n toimistorakennus lähellä Itämerenkadun kulmaa ja numero 2:n asuinrakennus Hietaniemenkadun kulmassa sijaitsevat kilometrin päässä toisistaan, mikä on hämmentänyt esimerkiksi taksiautoilijoita.

Jos entisen Marian sairaalan alueelle aletaan rakentaa, upeat empirepuutalot säilyttäen, tulee kadun numeroinnissa lisää ongelmia. Luontevaa olisi merkitä uusi katu alkavaksi Eteläisen Rautatiekadun ja Lapinlahdenkadun kohdalta.

Uudelle kadulle nimensä antavaa naista en osaa nyt mainita, mutta hyviä ehdotuksia varmasti on saatavilla.

Lauri Sarkki

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide