Konserteista on tullut jumppatunteja

Iltapukuinen juhlayleisö kyykkää, ja hiki helmeilee kuin jumppatunnilla.

Yleisöä Seinäjoen tangomarkkinoilla kesällä 2022.

1.1. 15:00

Iskelmä- ja viihdekonsertit ovat olleet minulle aina mieleen, mutta nyt pääsylippuja tulee ostettua entistä harvemmin. Syynä on se, että monet artistit pakottavat kuulijansa mitä eriskummallisimpiin temppuihin, ja pelkkä musiikista nauttiminen livenä on jo vaikeaa.

Laulut katkeavat tuon tuosta kesken, kun yleisö patistetaan heiluttamaan käsiä, välkyttämään kännykän valoja, tekemään aaltoja tai huutamaan, että katsomossa on varmasti kivaa. Pylly ylös penkistä ja pusi, pusi! Iltapukuinen juhlayleisö kyykkää, ja hiki helmeilee kuin jumppatunnilla. Kertosäkeen ajaksi mikrofoni kääntyy vielä katsomoon, ja epävireinen ölinä täyttää konserttisalin.

Minusta tuntuu, että artistit eivät luota enää itseensä, vaikka yleisö on maksanut elämyksestä suuriakin summia ja tullut kuuntelemaan tulkintoja ihan vapaasta tahdosta. Itse en halua osallistua show’n tekemiseen, mutta olen valmis osoittamaan suosiota lopuksi vaikka seisaaltaan, jos odotukseni täyttyvät.

Ari Liimatainen

Kuopio

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide