Kuluttaja voi vaikuttaa valinnoillaan

Vaatealalla pienyrittäjä on riippuvainen asiakkaiden käyttäytymisestä.

21.11. 2:00

Sijoittaja odottaa voittojen maksimointia lyhyellä aikavälillä. Vastuullisesti tuotettujen palveluiden yrittäjä joutuu kuitenkin odottamaan pitkään voittoja liiketoiminnastaan. Onko tilanne nyt umpikujassa? Saadaanko vastuullisesti tuotettuja palveluita markkinoille tulevaisuudessa? Vaarana on, etteivät nämä yritykset pysty jatkamaan liiketoimintaansa heikon kannattavuuden vuoksi.

Vaatealalla pienyrittäjä on riippuvainen asiakkaiden käyttäytymisestä. Kestää aikaa ennen kuin asiakkaiden kulutustottumuksia saadaan kääntymään vastuulliseen suuntaan.

Ilmastokokouksen tulos osoitti, ettei valtioiden sitoutuminen ilmastomuutoksen estämiseen ole toteutumassa. Nyt tarvitaan järeämpiä toimia, joilla ohjataan kuluttaja tekemään vastuullisia päätöksiä. Kun valtiot eivät pääse asiassa eteenpäin, kuluttaja voi silti vaikuttaa valinnoillaan.

Yksi merkittävä asia on lopettaa halpatuonnin tukeminen ja ohjata kuluttamista kotimaisten yrittäjien palveluihin. Muun muassa Kiinan käytös ilmastokokouksessa ei ansaitse tukea keneltäkään.

Eila Parviainen

vaatealan yrittäjä, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide