Koulujen tasokurssit on saatava takaisin

Jätettäisiin luokalle ne oppilaat, jotka eivät suostu opiskelemaan edes omalla tasollaan.

22.11. 2:00

Oppilaita pahoinpidellään ja kiusataan joissakin kouluissa. Oppitunneilla ei voi aina opiskella rauhallisesti ja opettajille haistatellaan. Osa oppilaista pelkää tulla kouluun ja osa tulee sinne vain häiriköimään. Osassa kouluja on villin lännen meininki ja tästä johtuen oppilailla ei ole hyvä olla. Olisiko aika herätä ja ottaa muutama askel taaksepäin?

Otetaan tasokurssit käyttöön kielissä, matematiikassa ja reaaliaineissa. Jätettäisiin luokalle ne oppilaat, jotka eivät suostu opiskelemaan edes omalla tasollaan. Otettaisiin tarkkailuluokat takaisin rajattomille lapsille ja tarjottaisiin erityisopetusta oppimisvaikeuksista kärsiville oppilaille.

Lisäksi kiellettäisiin kännyköiden käyttö oppitunneilla, laitettaisiin pulpetit erilleen ja poistettaisiin keinuvat ja pyörivät tuolit. Tämä ei maksaisi mitään. Ja mikä parasta, koulusta tulisi jälleen paikka, jossa opitaan ja viihdytään.

Tasa-arvo ei ole sitä, että jokaiselle opetetaan tai jokainen opiskelee samat asiat, vaan sitä, että jokainen oppii sen minkä kykenee ja ohjatusti. Ei kaikista tarvitse tulla maistereita. Ihminen on yhtä arvokas, oli hänen koulutuksensa mikä tahansa.

Pekka Bergman

erityisopettaja, Vihti

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide