Omistajana toivon Yleltä itsereflektiota

Kuinka paljon Qatarin kisojen esitysoikeudet maksoivat?

22.11. 2:00

Ylen viestintä- ja brändijohtaja Jere Nurminen (HS Mielipide 20.11.) perusteli Ylen kampanjaa, jossa suomalaisia kutsutaan Ylen omistajiksi. Omistajan ominaisuudessa olisin kiinnostunut saamaan Yleltä vastauksen kysymykseen, kuinka paljon meiltä omistajilta kerättyjä varoja on käytetty parhaillaan käynnissä olevien Qatarin jalkapallon MM-kisojen esitysoikeuksiin.

Kun Yle hankki nämä esitysoikeudet, Qatarin ihmisoikeustilanne ei jostain syystä haitannut Yleä, toisin kuin nyt. Ylen verkkosivuilla ja televisiolähetyksissä kritiikkiä kisoja kohtaan on aiheellisesti riittänyt jo jonkin aikaa, mutta omistajana toivoisin myös Yleltä itsereflektiota. Kuinka jatkossa voidaan varmistua siitä, että Yle ei käytä omistajiltaan kerättyjä varoja ihmisoikeuksien polkemiseen?

Pete Ijäs

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide