Some-viestintä ei saa olla liikaa yhden kanavan varassa

Mitä voisi tulla Twitterin tilalle?

24.11. 2:00

Se, mitä Twitterille tapahtuu, ei ole yhteiskunnallisesti täysin merkityksetöntä. Suomalaisista julkisen sektorin organisaatioista aika moni käyttää Twitteriä tiedottamiseen ja sidosryhmädialogiin, myös nopeasti muuttuvissa ja turvallisuuteen liittyvissä teemoissa. Jos tviittaaminen Elon Muskin toimien vuoksi yhtäkkiä loppuu, mitä tulee tilalle?

Ajattelen, että riskienhallintaan kuuluu, ettei some-viestintä ripustaudu liikaa yhden kanavan varaan, vaan toimintaympäristön muutoksiin valmistaudutaan ennakoiden. Varsinkin julkisen sektorin kohdalla viestinnässä on paljolti kyse palvelusta kansalaisille.

Toivonkin, ettei viranomaisviestinnän resursseista leikata ainakaan nyt, kun yhteiskunnassamme on monta kriisiä päällekkäin. Tietoa ja luottamusta lisäävää viestintää tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Jukka Saksi

viestintä- ja arvokonsultti, Vantaa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide