Metron kyytiin mahtuu myös jatkossa

HSL seuraa aktiivisesti metron matkustajamääriä ja reagoi muutoksiin tarvittaessa.

Metron vuoroväli tihenee tulevaisuudessa.

24.11. 2:00

Outi Lepola kysyi (HS Mielipide 19.11.), riittääkö metrossa jatkossa matkustajille paikkoja.

Metro kulkee tällä hetkellä ruuhka-aikoina kolmen minuutin välein, mutta vuoroväli tihenee tulevaisuudessa kahteen ja puoleen minuuttiin. Helsingin seudun liikenne (HSL) ei odota metron matkustajamäärien kasvavan rajusti, kun liikenne Matinkylän ja Kivenlahden välillä käynnistyy. Valtaosa läntisen Espoon metron käyttäjistä kulkee metrolla jo nyt. Jatkossa matkustajat jakautuvat entistä useammalle asemalle. Junat täyttyvät entistä tasaisemmin ja Matinkylän aseman ruuhkat helpottavat.

HSL uudistaa läntisen Espoon bussilinjastoa metroa tukevaksi. Runkolinja 510 kulkee jatkossa Kivenlahdesta Herttoniemeen saakka. Saunalahden ja Olarin alueilta alkaa kulkea ruuhka-aikoina suoria busseja Kamppiin.

HSL seuraa aktiivisesti metron matkustajamääriä ja reagoi muutoksiin tarvittaessa. Metrosta saadaan kattavasti matkustajatietoa muun muassa asemilla olevan laskentajärjestelmän avulla.

Kaupunkiliikenne oy vastaa kasvaviin liikennemääriin kouluttamalla uusia metronkuljettajia. Koronapandemian aikana liikennettä supistettiin ja koulutukset olivat tauolla. Valitettavasti kuljettajia on hakeutunut toisiin tehtäviin ja kasvaneet sairauspoissaolot ovat näkyneet ajamattomina lähtöinä.

Syksyllä käynnissä ollut kuljettajakurssi valmistuu piakkoin ja rekrytoinnit jatkuvat myös ensi vuonna. Kaupunkiliikenne oy:n tavoitteena on kouluttaa kesään 2023 mennessä 40 uutta metronkuljettajaa.

Riittävä kapasiteetti varmistetaan myös tulevaisuudessa. Kaupunkiliikenne oy on käynnistänyt hankkeen, joka mahdollistaa kapasiteetin nostamisen uusimalla metron nykyisiä järjestelmiä. Järjestelmien uusimisen jälkeen junien vuoroväli voidaan tihentää 120 sekuntiin.

Johanna Wallin

tulosalueen johtaja, HSL

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide