Ojentakaa kukat ilman sellofaania

Kukkakimput ovat floristien luomuksia. Kukkien tulisi antaa loistaa kaikissa väreissään.

Sanna Marinin muotokuva paljastettiin Tampereen Raatihuoneella maanantaina 21. marraskuuta. Teoksen on tehnyt valokuvaaja Meeri Koutaniemi.

25.11. 2:00

Jälleen nähtiin sellofaanin kiiltoa floristien taideteosten yllä! Uutiskuvassa (HS 21.11.) oli upea Sanna Marinin (sd) muotokuva, kohde ja taiteilija. Kohteella ja taiteilijalla oli valoa heijastavaa sellofaania käsissään. Arvata saattoi, että noissa töttöröissä oli kaunis kukkakimppu sisällä.

Miten upea tämä kokonaisuus olisi ollutkaan, jos kukat olisivat hehkuneet luonnollisessa olomuodossaan kilpaa taideteoksen ja henkilöiden kanssa.

Se, että meillä juhlatilaisuuksissa ojennetaan kukat sellofaanikääreissä, on paljolti floristien omaa outoa ideaa. Kukkakaupassa saa usein neuvon, että kukat voidaan ojentaa sellofaanissa. En tiedä muuta taiteilijaryhmää, joka kehottaisi peittämään taideteoksensa kääreellä sen julkistamishetkellä.

Sirpa-Maija Vuorinen

Helsinki

Oikaisu kello 11.42: Toisin kuin kirjoituksessa aikaisemmin sanottiin, sellofaani ei ole muovia vaan selluloosapohjainen, biohajoava kalvo.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide