Idioottiautoilijat, törkypyöräilijät ja ääliökävelijät

Huonosti sujuvaan liikenteeseen on syyllisiä kaikissa liikkujaryhmissä.

25.11. 2:00

Rakas liikenne­päivä­kirja, tänään sattui Helsingissä ikävä tapahtuma. Olin ryhmittynyt vasemmalle kaistalle kääntyäkseni Vihdintieltä Lapinmäen­tielle, kun jonoon puikkasi edempänä oikealta niin monta autoa, että jouduin pysähtymään osittain suojatielle valojen vaihtuessa punaiseksi.

Suojatietä ylittänyt pyöräilijä suivaantui tästä niin pahasti, että nousi pyöränsä päältä ja potki lokasuojiani kiroten raskaasti. Sain vielä kaupan päälle keskisormen heristyksen ennen kuin kaveri katosi kaukaisuuteen.

Rakas liikennepäiväkirja, tänään ajoin polkupyörällä jalkakäytävän ja pyörätien yhdistelmällä, joka oli jaettu kävely- ja pyöräkaistoihin. Ryhmä kävelijöitä oli edelläni etenemässä koko väylän leveydeltä samaan suuntaan.

Soitin kelloa ja huomautin, että kävelijöiden olisi hyvä pysyä omalla kaistallaan, jotta liikkuminen olisi kaikille sujuvaa. Kommenttini otettiin vastaan kirouksin ja keskisormen näytöin.

Rakas liikennepäiväkirja, tänään ylitin kävellen suojatietä. Oikealta lähestyneet polkupyöräilijä ja sähköpotkulautailija jarruttivat kiivaasti, kun en näyttänyt pysähtymisen aikeita vaan jatkoin matkaani toiselle puolelle katua.

Polkupyöräilijältä sain keskisormen ja lautailijalta kirouksen.

Kommenttini otettiin vastaan kirouksin.

Rakas liikennepäiväkirja, tänään liikennevaloissa edessäni ollut auto sammui jostain syystä valojen vaihtuessa vihreäksi. Takaa kuului ankaraa tööttäystä. Pääsimme liikkeelle vasta seuraavilla vihreillä.

Takanani oleva auto ohitti meidät molemmat pientareen kautta ja seisahtui seuraaviin valoihin jonon ensimmäiseksi. Kostonhimoinen piennarohittaja pysyi paikallaan vihreillä ja lähti liikkeelle vasta kun valo vaihtui punaiseksi. Keskisormen siluetti näkyi takalasista.

Rakas liikennepäiväkirja, kävin kymmenen miljoonan asukkaan Soulissa Etelä-Koreassa. Massiiviset ruuhkat junnasivat, mutta olosuhteisiin nähden matkanteko sujui joustavasti. Tuli mieleen, ettei olisi kannattanut itsekään pahastua kotopuolessa matkalla Helsinki-Vantaalle, kun joku körötteli edessä alinopeutta muutaman kilometrin.

Rakas liikennepäiväkirja, tänään yritän ennakoida ja ottaa muut liikkujat huomioon paremmin riippumatta siitä, millä välineellä olen liikkeellä.

Kirjoittaja on HS:n toimituspäällikkö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Mielipide