Kokeiltaisiinko kitkarengaskieltoa?

Autoilusta Helsingissä tehdään vaikeaa.

1.12.2022 11:51

Helsingin kaupungin päättäjät haluavat tutkia, miten paljon enemmän nastarenkaat aiheuttavat pölyä kuin kitkarenkaat. Tästä syystä nastoilla ei ole enää asiaa Lönnrotinkadulle.

Jos kaupunki oikeasti haluaisi tietää, miten nämä renkaat eroavat toisistaan pölyn aiheuttamisessa, syrjinnän välttämiseksi olisi reilua, että valittaisiin Lönnrotinkatua vastaava katu, jota ei hiekoitettaisi ollenkaan. Tällä kadulla saisi ajaa vain nastoilla, ei kitkoilla ollenkaan, koska se olisi jalankulkijoiden terveyden vaarantamista. Kitkoilla ajamisesta rapsahtaisi heti sakko.

Se älytön hiekoittaminen ja suolaaminen, jota tarvitaan kitkarenkaiden käyttäjille, aiheuttaa kuivuessaan sellaisen myrkkypilviseoksen, että pulutkin putoavat räystäiltä. Miten tästä saa sellaisen käsityksen, että ei sillä pölyllä ole niin väliä, kunhan vaan autoilu saadaan tehtyä hankalammaksi Helsingissä.

Raul Ekblad

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide