Miksi kauppojen kylmätilat ovat usein avonaisia?

Asioisin mielelläni kaupassa, joka panostaa energiatehokkuuteen.

2.1. 2:00

Energiakriisin aikana ruokakauppojen ja huoltoasemien avonaiset viileät tilat ihmetyttävät. Tuntuisi, että kylmälaitteiden ovet pitäisivät kylmän paremmin sisällä ja säästäisivät energiaa, mutta mikä on syy, ettei Suomessa niitä paljon näy? Noin kymmenen vuotta sitten ihastelin Amsterdamissa ruokakauppoja, joissa kaikissa kylmäkoneissa oli ovet.

Ymmärrettävästi kylmäkoneet ovat kaupalle kallis investointi. Asioisin kuitenkin mielelläni kaupassa, joka panostaa energiatehokkuuteen tässä asiassa. Samalla asiakas tietää, että ruoka on varmemmin kylmässä oven takana kuin avohyllyllä.

Asiakastyytyväisyyttä lisää myös se, ettei kesähelteellä tarvitse mennä hellemekossa jäätymään ruokakauppaan avonaisten kylmähyllyjen äärelle.

Aino Salminen

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide