Pääseekö Espoossa lääkäriin?

Miksi Espoon tilanne on erilainen kuin naapurikaupungissa?

Lääkäri ja potilas vastaanotolla terveysasemalla Espoossa 3. helmikuuta 2020.

16.1. 2:00

Yritin päästä Espoossa terveyskeskukseen lääkärin vastaanotolle vaivan takia, joka haittasi päivittäistä elämääni. Ensimmäisen kerran yritin varata aikaa 14. joulukuuta. Puhelinsoittooni vastasi nauhoite, jossa luvattiin soittaa takaisin mahdollisimman pian. Minulle soitettiin takaisin vasta viikon kuluttua, mutta soittaja kertoi, että hän ei voinut varata minulle aikaa lääkäriin, koska aikoja ei yksinkertaisesti ollut.

Minua pyydettiin soittamaan uudestaan, jotta pääsisin taas takaisinsoittojonoon. Tein kuten käskettiin. Uutta takaisinsoittoa odottelin jatkuvassa valmiustilassa puhelin käden ulottuvilla, koska jos soittoon ei pysty vastaamaan, toista soittoa ei tule. Takaisinsoitto tuli jälleen viikon kuluttua, mutta lopputulos oli taas sama: vastaanottoaikoja ei ollut saatavilla, ja minua pyydettiin taas soittamaan, jotta pääsisin uudelleen takaisinsoittojonoon. Tunsin joutuneeni ikuisesti pyörivään kehään, josta ei ole poispääsyä. Lopulta menin yksityisen lääkärin vastaanotolle.

Helsingissä asuvalla sukulaisellani ei ole ollut samanlaista ongelmaa: hänelle soitettiin takaisin samana päivänä, ja hän sai lääkäriajan seuraavaksi aamupäiväksi. Kyseessä ei ollut kiireellistä hoitoa vaativa vaiva.

Miksi Espoon julkisen terveydenhoidon tilanne on aivan erilainen kuin naapurikaupungissa? Yrittääkö joku ratkaista tätä ongelmaa, vai onko Espoo nostanut kätensä pystyyn? Miten voin päästä Espoossa lääkäriin?

Liisa Järvinen

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide