Yksinäisyyteen liitetään yhä vahva häpeän leima

Monet yksinäiset haluavat pitää yksinäisyytensä salassa.

4.1. 2:00

Otin uudenvuoden vastaan yksin. Yksin olemista pahempaa on kuitenkin sanoa se julkisesti. Olenhan jo hyvin tottunut olemaan yksikseni. Sydäntäni kivisti tunnustaessani toiselle ihmiselle: ”Minulla ei ole lainkaan suunnitelmia uudeksivuodeksi.”

Yksinäisyyteen liittyy yhteiskunnassamme usein vahva leima. Ajatellaan, että yksinäinen ihminen on jotenkin vinksahtanut tai outo, eikä sosiaalinen media ainakaan paranna tilannetta. Siksi monet yksinäiset haluavat pitää yksinäisyytensä salassa.

Juuri piilottelu ja kulissien ylläpito haittaavat eniten uuden ystävän löytämistä. Voi olla, että kaksi yksinäistä tapaa toisensa päivittäin töissä, koulussa tai harrastuksessa, mutta he eivät saa koskaan tietää toistensa todellisesta yksinäisyydestä. Jos ihmiset uskaltaisivat ilman häpeää ja pelkoa sanoa olevansa yksinäisiä, monet löytäisivät uuden ystävän yllättävän läheltä.

Miten juuri sinä voisit tänä vuonna vähentää yksinäisyyteen liittyvää leimaa? Miten voisit tukea tuntemaasi yksinäistä ihmistä vuonna 2023?

Yksinäinen

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide