Kadulla makailemisen sijaan kannattaisi istuttaa puuntaimia

Istumalla ja puhumalla ei tehdä ilmastotekoja. Taimia istuttamalla niitä tehdään!

Ympäristöliike Elokapina järjesti mielenosoituksen Mannerheimintiellä viime toukokuussa.

6.1. 2:00

Jotkut kaupunkien nuoret potevat vakavaa ilmastoahdistusta. Se ei ole ihme, sillä muutamat jatkuvasti esillä olevat professorit saarnaavat maailmanlopusta. Niinpä nuoret istuvat ja makailevat kaupungin keskustan kaduilla pysäyttämässä liikennettä. Heitä ei voi syyttää, sillä he haluavat pelastaa planeettamme.

Maaseudullakin on nuoria, jotka haluavat osallistua maapallomme pelastamiseen. Viime vuonna 4H-nuoret istuttivat kahdentoista kunnan alueella eri puolilla Suomea 190 000 kuusen- ja männyntainta. Uutta metsää syntyi yli 95 hehtaaria. Metsät syntyivät hukkamaille, jotka eivät enää olleet maa- ja metsätalouskäytössä.

4H-kerhon tavoitteena on istuttaa noin 20 miljoonaa puuntainta vuoteen 2030 mennessä. Yhteyttäviä puita kasvaa 10 000 hehtaarin alalle. Metsänomistajat istuttavat vuosittain hakkuissa kaadettujen puiden tilalle yli 150 miljoonaa tainta. Jos taimikoita hoidetaan hyvin, rehevistä ja nopeasti kasvavista taimista tulee mainioita hiilinieluja.

Istumalla ja puhumalla ei tehdä ilmastotekoja. Taimia istuttamalla niitä tehdään!

Airi Punkari

Ylöjärvi

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide