Nuuksion hoito- ja käyttösuunnitelmaa voi vielä kommentoida

Latuverkoston laajentaminen ei ole noussut esiin osallistamisissa tai kävijätutkimuksissa.

6.1. 2:00

Kiitämme talvisen luontoliikunnan ja erämaalatujen ystävien huomiosta liittyen Nuuksion kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmaan (”Hiihto kuuluu Nuuksioon” HS mielipide 31.12.). Kansallispuistot ovat meille kaikille tärkeitä luontoliikunnan, hyvinvoinnin ja luonnonsuojelun paikkoja. Luontoliikunnan ja luonnon terveysvaikutukset ovat tutkimusten mukaan merkittäviä.

Laaja latuverkosto pääkaupunkiseudulla on syntynyt kaupunkien, hiihtoseurojen ja Metsähallituksen yhteistyönä. Metsähallitus ei ylläpidä latuja. Sipoonkorven kansallispuiston läpi hiihdetään Vantaan hoitamia latuja, ja Nuuksion järviylängöllä muun muassa Espoo ja Helsinki ovat tarjonneet hyvät puitteet erämaamaisellekin hiihdolle kansallispuiston rajojen tuntumassa.

Kansallispuiston tulevaisuutta luotsaavaa hoito- ja käyttösuunnitelmaa on rakennettu yhdessä sidosryhmien ja käyttäjäryhmien kanssa. Latuverkoston laajentaminen ei ole noussut esiin osallistamisissa tai kävijätutkimuksissa, vaan on toivottu esimerkiksi maastopyöräreittejä, varattavia tulipaikkoja ja uusia rengasreittejä.

Nuuksion hoito- ja käyttösuunnitelmaa voi kuitenkin vielä kommentoida 16. tammikuuta saakka, suunnitelma löytyy osoitteesta www.metsa.fi/nuuksiosuunnittelu. Mikäli kansallispuistoa tulevaisuudessa laajennetaan nykyisille Helsingin kaupungin omistamille maille, niiden käyttöä suunnitellaan myös käyttäjiä ja sidosryhmiä kuunnellen.

Mikael Nordström

aluejohtaja, Metsähallitus

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide