En ymmärrä ihmisten valitusta yksinäisyydestä

Introverttina ihmisenä olen ihan itse valinnut oman vapauteni.

6.1. 2:00

Olen ainakin viimeiset kymmenen vuotta ihmetellyt yksinäisten ihmisten tai vanhusten valitusta yksinäisyydestä (HS Mielipide 4.1.).

Introverttinä ihmisenä olen ihan itse valinnut oman vapauteni. Kun nyt 86-vuotiaana muistelen antamiani rukkasia, yhtään ei harmita, että olen yksin. Enkä kadu. Tiedän ainakin ensimmäisen kosijani saaneen paremman rouvan kuin minä olisin ollut.

Takanani on monipuolinen ja kiinnostava työura. Nyt elämän ikuisella lomalla aikani ei riitä kaikkeen siihen lukemiseen ja tekemiseen, johon haluaisin vielä ehtiä!

Suomessa on mahdollista lainata kirjoja ilmaiseksi tai mennä loppiaisen jälkeen harrastuskerhoihin. On mahdollisuus hankkia älypuhelin, jolla seurustella ihmisten kanssa somessa. En käsitä tätä yksinäisten valitusta. Onko se mielikuvituksen puutetta?

Irja Röntynen

vanhapiika, Kokemäki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide