Muovipakkausten lajittelussa voi luottaa omaan näppituntumaan

Yhä useammassa pakkauksessa nykyisin lukee sen lajitteluohje myös sanallisesti.

Kiinteistön muovinkeräykseen tulee laittaa vain tyhjiä muovipakkauksia.

12.1. 2:00

Heikki Laitinen totesi (HS Mielipide 4.1.) aivan oikein, että muovipakkausten lajittelu on työlästä, jos pakkauksista pitää selvittää koodeja.

Hyvä uutinen kuitenkin on, että kaikki tyhjät pakkaukset, jotka ovat suurimmaksi osaksi muovia eivätkä sisällä jäämiä haitallisista aineista kuten voiteluöljystä, voi laittaa muovipakkausten keräykseen. Numero- tai muuta koodeja ei tarvitse tutkia. Yhä useammassa pakkauksessa nykyisin lukee sen lajitteluohje myös sanallisesti. Tämä on hyvä, lajittelua helpottava suuntaus.

Lajittelupulmissa auttaa HSY:n tuhansien hakusanojen jäteopas osoitteessa hsy.fi/jateopas. Sieltä voi epäselvissä tapauksissa etsiä roskalleen oikean jäteastian, myös vaikkapa numerokoodilla.

Laitinen kertoi laittaneensa taloyhtiönsä kartonkiastian kanteen kehotuksen litistää laatikot. Tämä ansaitsee kiitoksen! Laatikoiden litistäminen säästää tilaa ja jopa taloyhtiön kustannuksia.

Minna Partti

ympäristöasiantuntija, HSY

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide