Taksi huijasi minulta kahdeksan euroa

Taksimatkan hinta ei ollut sama mitä päätteellä luki.

12.1. 2:00

Otimme tapaninpäivänä taksin Eteläsatamasta (4 henkeä) puolen päivän haminoilla kohteenamme Helsingin rautatieasema. Kuski oli hyvin suomea puhuva ja ajoreitti meille kaikille tuttu eli lyhin mahdollinen.

Päästyämme rautatieasemalle katsoin mittaria, joka näytti summaa 20,20 euroa (kuitin mukaisesti lähtöraha 7,90 + ajo 12,30 euroa). Hinta oli siis kohdallaan, ja koska istuin etupenkillä eli maksajan paikalla, kaivoin pankkikorttini maksaakseni laskun lähimaksulla. Siinä vaiheessa kuski nappasi korttini, laittoi sen kämmenensä pohjalle vei maksupäätteelle.

Näin matka tuli maksettua ja sain myös kuitin. Kuitin summaa en enää katsonut, vaan tungin sen takkini taskuun. Hiukan toki ihmettelin kuskin käytöstä, mutta en jäänyt asiaa sen kummemmin pähkäilemään.

Kotipuolessa vasta tarkistin kuitin, ja yllätys yllätys, summa olikin 28,20 euroa. Jotenkin kuski siis lisäsi maksutapahtuman yhteydessä loppusummaan kahdeksan euroa. En tunne taksimittareiden sielunelämää, mutta ”hyvissä käsissä” mittari näyttää taipuvan moiseen. Summa on pieni, mutta huijaus mikä huijaus.

Markku Lehtonen

Tampere

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide