Myös opetusministerin salkku on painava

Tulevan hallituksen opetusministerillä pitää olla opetusalan osaamista.

10.1. 2:00

Jussi Niemeläinen kirjoitti mielenkiintoisesti kolumnissaan (HS 5.1.), että Suomen puolustusministerin tehtävän merkitys on korostunut viime vuosikymmenten aikana ja etenkin nyt viime aikoina Nato-jäsenyyden takia.

Aivan samalla logiikalla olisi myös opetusministerin salkun painoarvoa korostettava ja kiinnitettävä huomiota erityisesti siihen, kuka on tuon ministeripostin haltija. Opetusministerin kontollahan on suuren menoluokan ministeriön poliittinen johtajuus, joten mistään vähäpätöisestä hommasta ei siis ole kysymys.

Siksi onkin erityisen tärkeää, että ensi huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen muodostettavan hallituksen opetusministerillä on rautaista opetussektorin asiantuntijuutta ja jopa henkilökohtaista kokemusta opetusalan tehtävistä. Ei myöskään ole mitenkään pahitteeksi, jos kyseinen tuleva ministeri mieluummin korjaisi tai päivittäisi vallitsevia opetussektorin päätöksiä kuin ryhtyisi heti hurjalla innolla valmistelemaan uusia ja moneen asiaan ja toimijaan vaikuttavia uudistuksia.

Kai Rantalainen

opinto-ohjaaja, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide