Kun verkkoyhteydet toimivat, junamatka-aikaa ei tarvitse lyhentää

Kasvokkain tapaamisen ja matkustamisen tarve on vähentynyt.

Verkkoyhteydet mahdollistavat etätyön myös junamatkalla.

10.1. 2:00

Junamatka-ajan lyhentäminen on tarpeetonta (HS Mielipide 6.1.) myös Helsingin ja Tampereen välillä. Matka-aikojen lyhentämistä tärkeämpää on parantaa junien lähiverkkoja ja muita etätyöskentelymahdollisuuksia. Kun matka-ajan pystyy käyttämään sujuvasti työntekoon, on lähes sama, kestääkö junamatka puoli tuntia enemmän vai vähemmän.

Kasvokkain tapaamisen ja matkustamisen tarve on myös vähentynyt. Koronavirusaika on lisännyt etäpalaverimääriä valtavasti, ja etäpalaveritekniikat ovat tulleet yleiseen käyttöön. Yhteiskunnan liikenne- ja tietoliikenneinvestointien lähtötiedot ovat siis muuttuneet aivan viime vuosina huomattavasti. Kun lähtötiedot näiltä perustavilta osiltaan päivitetään, näyttää tunnin junien tarve ja kannattavuus luultavasti toiselta kuin nyt.

Pekka Riikonen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide