Oulun ja Jyväskylän välille tarvitaan lisää moottoritieosuuksia

E75-tie Oulusta Jyväskylään on tärkeä kuljetusväylä raaka-aineille, tavaroille ja matkustajille.

13.1. 2:00

Suomen taloudelle tärkein liikenneväylähanke on moottoritieosuuksien rakentaminen E75-tielle Oulusta Jyväskylään. Tämä tie on tärkeä kuljetusväylä raaka-aineille, tavaroille ja matkustajille. Oulun ja Jyväskylän välinen osuus tiestä tarvitsee tiheän raskaan liikenteen aikataulujen pitävyyden, toimitusvarmuuden ja sujuvuuden takia turvalliset ja nopeat moottoritieosuudet 340 kilometrin osuudelle.

Myös Ruotsista kuljetettavat metsäteollisuuden, malmijalosteiden ja tavaroiden rahtikuljetukset käyttävät E75-tietä kohti Etelä-Suomea.

Stora Enso sijoittaa miljardi euroa kartonkituotantoon Oulun tehtaalle. Se tuo työpaikkoja ja taloudellista vaurautta. Stora Enso ostaa satojatuhansia kiintokuutioita kuitupuuta kartonkitehtaan raaka-aineeksi. Rautatiekuljetusten lisäksi kuitupuuta kuljetetaan autokuljetuksina. Puukuljetukset lisääntyvät myös E75-tiellä. Siksi moottoritieosuuksille on yhä suurempi tarve.

Kim Väisänen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide