Tunnin juna on Varsinais-Suomelle tärkeä

Etätöiden lisääntymisestä huolimatta Turusta ja sen ympäristökunnista tehdään paljon työmatkoja pääkaupunkiseudulle.

Turun Kupittaan asema on ratatöiden vuoksi väliaikaisesti Helsingistä tulevien junien päätepysäkki.

13.1. 2:00

Antti Vuorela esitti (HS Mielipide 6.1.), että Turun ja Helsingin välille suunniteltu tunnin juna olisi turha. Ymmärrän periaatteessa tämän helsinkiläisen ihmisen kannalta, mutta asiaa pitää tulkita myös Turun ja koko Varsinais-Suomen näkökulmasta.

Etätöiden lisääntymisestä huolimatta Turusta ja sen ympäristökunnista tehdään paljon työmatkoja pääkaupunkiseudulle. Tunnin junan aikaansaaminen lyhentäisi matkustusaikaa merkittävästi. Samalla se helpottaisi sitä, ettei Varsinais-Suomesta olisi pakko muuttaa työpaikan takia pääkaupunkiseudulle. Näin myös pienemmät varsinaissuomalaiset paikkakunnat pysyisivät elinvoimaisina ammattitaitoisen ja työikäisen väestön maksaessa veronsa kotipaikkakunnalleen.

Pitää myös huomioida, että Helsingistä muutetaan Turkuun edullisen asumisen vuoksi (TS 4.1., HS 5.1., HS 12.1.). Nettomuutto Helsingin seudulta Turkuun oli 20 henkilöä vuonna 2021 ja 165 henkilöä tammi–marraskuussa 2022.

Pekka Järviö

Turku

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide