Lomamatkat Turkkiin on syytä lopettaa

Turkin autoritaarinen johtaja käyttää häikäilemättä hyväkseen Suomen ja Ruotsin ahdinkoa omien sisäpoliittisten ja muiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

14.1. 2:00

Pohjoismaiset demokratiat Suomi ja Ruotsi ovat hakeneet Natoon Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen aiheuttaman turvallisuusuhan vuoksi. Kuten tiedetään, Turkki ja Unkari eivät ole ratifioineet hakemusta, vaikka muut 28 Naton jäsenmaata ovat tehneet sen ajat sitten.

Turkin autoritaarinen johtaja käyttää häikäilemättä hyväkseen Suomen ja Ruotsin ahdinkoa omien sisäpoliittisten ja muiden tavoitteidensa saavuttamiseksi. Suomen ja Ruotsin jäsenyys ei millään lailla voi vähentää Turkin turvallisuutta.

Turkin etelärannikko on eräs suomalaisten suosimia lomakohteita. Tässä tilanteessa pitäisi mielestäni lopettaa tämän autoritaarisen maan tukeminen lomamatkoilla siihen saakka kunnes ratifiointi on tehty. Lomarahat kannattaa sen sijaan viedä Etelä-Euroopan demokraattisiin EU-maihin.

Risto Ihamuotila

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide