Miksi kukaan ei uskalla vaatia Halla-ahon eroa?

Milloin aloimme katsoa toisaalle, myös ihmisarvoa koskevissa kysymyksissä?

13.1. 2:00

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) haluaa demonisoida venäläiset sotilaat epäihmisiksi, torakoiksi ja rotiksi, jotta heidän tappamisensa on helpompaa (HS 9.1.). Venäläisiltä sotilailta on vietävä ihmisarvo.

Kun samaan aikaan Venäjän ja Ukrainan välinen sota yksinkertaistetaan hyvän ja pahan väliseksi taisteluksi, annetaan yhä enemmän tilaa myös Halla-ahon ajatuksille. Ei olla kaukana siitä, kun paha ulotetaan koskemaan kaikkia venäläisiä, jotka myös voidaan epäinhimillistää. Seuraavana ovat vuorossa ne, jotka uskaltavat nousta tällaista retoriikkaa vastaan ja vaatia jopa ponnisteluja rauhan saavuttamiseksi. Jo nyt on nähtävissä, kuinka rauhan puolestapuhujat leimataan putinisteiksi. Seuraavaksi torakoiksi ja rotiksi?

Miksi kukaan ei uskalla vaatia Halla-ahon eroa? Mitä ne meidän mainostamamme arvot oikein ovat? Eikö niiden pitäisi nousta esiin juuri tällaisina hetkinä? Milloin aloimme katsoa toisaalle, myös ihmisarvoa koskevissa kysymyksissä?

Teija Laakso

Vantaa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide