Ylimääräiset koronarokotteet jakoon, mutta ottajan kustannuksella

Näin saataisiin muutama rokotteisiin kulunut veroeuro takaisin.

Koronarokotteita Jätkäsaaren rokotuspisteellä Helsingissä.

15.1. 2:00

Julkisen terveydenhuollon resurssit ovat rajalliset eli rahaa ei ole kaikkeen ja kaikille. Siksi yhteisin varoin kustannettavat terveyden edistämistoimet pyritään kohdistamaan vaikuttavasti ja kustannustehokkaasti. Tämän pitäisi koskea myös rokotuksia.

Matkailijat voivat halutessaan rokottautua sellaisiakin tauteja vastaan, joiden saaminen ei ole kovin todennäköistä tai seuraukset vakavia. Sama pätee myös kotimaassa oleskelun suhteen.

En ymmärrä ajatusta, että yhteisistä varoista pitäisi kustantaa koronarokotteiden lisäannoksia perusterveille työikäisille. Se ei ole kustannusvaikuttavaa. Mutta jos rokotteita on ylimääräisiä ja ne menisivät muuten hukkaan, niitä voisi yksityisten terveystoimijoiden kautta saada ostaa käypään hintaan, ei ilmaiseksi. Saataisiin rokotteisiin kuluneita veroeuroja muutama takaisin.

Timo Espo

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide