Viikon puheenaiheet

15.1. 2:00

1) Vainajat

Miten on mahdollista, että ihminen voi lojua viikon ajan kuolleena työpaikkansa wc-tiloissa edes siivoojan huomaamatta? Sitä kyseltiin tällä viikolla, kun uutisissa kerrottiin, että näin oli tapahtunut Helsingin kaupunkiympäristötalossa joulukuun puolivälissä. Samalla viikolla jyväskyläläisestä kerrostalosta löytyi hajun perusteella kuukauden kuolleena ollut pariskunta.

2) Maria

Korkein hallinto-oikeus avasi solmun Marian sairaala-alueen suunnittelussa, kun se salli piha-alueen puutalojen siirron muualle. Helsingin hallinto-oikeus oli asettunut asiassa valituksen tehneiden taloyhtiöiden kannalle, mutta KHO:n mielestä talojen säilyttäminen nykyisillä paikoillaan olisi tehnyt alueen kehittämisestä vaikeaa. Nyt kaupunki pääsee jatkamaan kasvuyrityskampuksen kehittelyä.

3) Urheilutähdet

Mainion urheiluvuoden 2022 onnistujat palkittiin torstaina Urheilugaalassa. Vuoden urheilijaksi valittiin odotetusti hiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen, vuoden joukkueeksi maailmanmestaruuden ja olympiakultaa voittaneet kiekkoleijonat ja vuoden esikuvaksi sekä sykähdyttävimmän urheiluhetken tarjoajaksi seiväshyppääjä Wilma Murto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide