Esplanadien liikenne puuroutuu kesällä

Kokeilussa ajokaistojen määrää vähennetään. Miten kokeen tuloksia mitataan?

19.1. 2:00

Tulevana kesänä molempien Esplanadien ajokaistojen määrä supistuu yhteen. Tätä on markkinoitu kokeiluna. Tavoitteena lienee Helsingin ydinkeskustan viihtyvyyden lisääminen, elävöittäminen.

Uteliaana kysyn, miten tämän kokeilun, kokeen tuloksia mitataan? Neutraalissa koejärjestelyssä määritellään alkutilanne ja sen vaikutukset. Sen jälkeen alun tilannetta muutetaan, tässä tapauksessa siis kaistat suljetaan ja tietyn ajan kuluttua objektiivisesti katsotaan, miten uusi tilanne vaikutti tuloksiin. Mitkä asiat muuttuivat ja kuinka paljon? Mikä tuli paremmaksi ja mikä heikkeni? Oliko kokeella luotu tilanne kokonaisuudessaan muutos parempaan? Oliko kokeen aikana tekijöitä, jotka vaikuttivat tuloksiin varsinaisen järjestelyn ulkopuolella?

Ymmärrän, että Helsingin liikennejärjestelyihin liittyy myös ideologisia elementtejä. Järjen käyttö on kuitenkin sallittua. Katajanokkalaisena olen jo nyt surullinen liikenteen täydestä puuroutumisesta. Sitä voimme sitten entistäkin leveämmällä Pohjois-Esplanadin jalkakäytävällä yhdessä ihmetellä.

Vettenranta Juha

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide