Vinkit parempaan uneen kelpaisivat

Ennen nukuin pitkiä öitä, mutta sitten alkoivat noin 5–6 tunnin yöunet.

Pitkään jatkunut liian vähäinen uni altistaa esimerkiksi terveysongelmille.

19.1. 2:00

Nukkumisen ongelmat tuntuvat olevan jatkuvasti esillä mediassa. Helsingin Sanomissa (Mielipide 18.1.) erikoislääkäri sanoi, että nukumme vähemmän ja huonommin kuin koskaan.

Nukkuisin mielelläni enemmän, jos tietäisin, miten se tapahtuu. Olen eläkeikää lähestyvä, työssä käyvä nainen. Varhaiskeski-ikään nukuin pitkiä öitä ja viikonloppuisin ja lomilla myös päivisin. Noin 40-vuotiaana alkoivat lyhyet, noin 5–6 tunnin yöunet. Sinnittelin viikkoja väsyneenä, mutta lopulta en aina jaksanut lähteä töihin. Lääkärissä käyminen oli välttämätöntä.

Seuraavan vuoden aikana kokeiltiin useita unilääkkeitä, ilman suurempaa hyötyä. Olen kokeillut kaikki mahdolliset ja mahdottomat keinot, syönyt lääkkeitä ja luontaistuotteita, osallistunut unikouluun ja lisännyt rentouttavaa liikuntaa. Elämään on tullut uudenlaista sisältöä, mutta ongelma ei ole ratkennut. Uudet vinkit kelpaisivat.

Toivoton tapaus

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide