Milloin Helsingin palkkasotkut saadaan siivottua?

Olen saanut paljon pahoitteluja mutta en yhtään lupausta siitä, milloin puuttuvat palkat maksetaan.

23.1. 2:00

Helsingin kaupungin palkkasotkut tuskin jäivät keneltäkään huomaamatta viime vuoden aikana. Itselleni on kuitenkin tullut yllätyksenä, että työntekijän asema palkkasotkussa on erittäin huono. Käytännössä ei ole mitään, mitä työntekijä voisi tehdä saadakseen puuttuvat palkat, jos työnantaja ei niitä maksa.

Omalle kohdalleni palkkasotkuja on osunut lähes joka kuukausi viime kesästä lähtien. Parina viime kuukautena palkkaa on puuttunut isot määrät, puuttuvia palkkoja on yhteensä yli kuukausipalkkani verran. Olen saanut paljon pahoitteluja mutta en yhtään lupausta siitä, milloin puuttuvat palkat maksetaan.

Lähiesihenkilöt ovat kovin pahoillaan, mutta kertovat ettei heillä ole keinoa tehdä asialle mitään. Ammattiliitossakin ollaan kovin pahoillaan, mutta sieltä kerrottiin, ettei heillä ole keinoa tehdä asialle mitään. Palkanlaskennan asiakaspalvelussa ollaan myös kovin pahoillaan. Ainoa asia jonka he voivat tehdä on lähettää sähköinen viesti palkanlaskentaan ja toivoa, että palkka maksetaan pian.

Viivästyskorkoa toki voin odottaa muutaman kuukauden päästä, mutta muutaman euron korko ei kompensoi palkattomuutta. Työntekijän ainoaksi mahdollisuudeksi jää hakea töitä muilta työnantajilta. Uskoin olevani arvokkaampi työnantajalleni.

Palkaton lastensuojelusta

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide