Me Euroopan unionissa olemme Ukrainan kotirintama

Pienistä puroista saamme koottua ja koordinoitua kaiken sen humanitaarisen ja sotilaallisen tuen, joka Ukrainan voittoon ja jälleenrakennukseen tarvitaan.

28.1. 2:00

Mikä on voittava vastavoima taistelussa armotonta hyökkääjää vastaan? Ei vihollisen demonisointi vaan demoralisointi – syvenevä päättäväisyytemme huolehtia heikoimmassa asemassa olevista ukrainalaisista ystävistämme niin inhimillisesti ja niin pitkään kun tarvitaan. Me Euroopan unionissa olemme Ukrainan kotirintama, sen strateginen syvyys. Pienistä puroista saamme koottua ja koordinoitua kaiken sen humanitaarisen ja sotilaallisen tuen, joka Ukrainan voittoon ja jälleenrakennukseen tarvitaan.

Eturintaman maanpuolustaja voi suorittaa tehtävänsä loppuun rauhallisin mielin luottaen siihen, että kotirintama kestää. Ihmisarvosta mitään piittaamaton hyökkääjä puolestaan ei tule oivaltamaan, mikä outo vastustaja hänet päihittää kohdatessaan tehokkaasti organisoidun altruistisen vastavoiman.

Riku Rinta-Jouppi

European Data Altruism In Action Finland ry, edaia.eu

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide