Pietarinkirkon kattotasanteella on kahvila

Italian hallituksella tai Rooman kaupungilla ei ole mitään sanottavaa siihen, mitä Pietarinkirkon aukiolla tapahtuu.

Pietarinkirkko sijaitsee Vatikaanissa.

25.1. 2:00

Lauri Nordberg kritisoi (HS Mielipide 21.1.) Senaatintorille suunniteltua terassia ja otti vertailukohdan Italiasta: ”Jos Rooman kaupunkisuunnittelusta vastaavat luovuttaisivat Pietarinkirkon aukion viideksi vuodeksi pizzaa mutustelevien ja viiniä maistelevien ihmisten ruokailupaikaksi, Italian hallitus ja katolisen kirkon konsistorikin varmasti puuttuisivat asiaan.”

Roomassa asuvana haluan kommentoida tätä. Italian hallituksella tai Rooman kaupungilla ei ole mitään sanottavaa siihen, mitä Pietarinkirkon aukiolla tapahtuu. Se on Vatikaanin, suvereenin valtion alueella.

Roomassa useiden kirkkojen edessä olevilla piazzoilla on kahviloita, joissa voi levähtää, nauttia virvokkeita ja ihailla ympäröivää kauneutta. Ja mitä Vatikaaniin tulee, Pietarinkirkon kattotasanteella on kahvila.

Andreo Larsen

dosentti, Rooma, Italia

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide