En äänestä ehdokasta, joka ajattelee kuten minä

Jos olisin ajatellut, että mielipiteeni ovat kelvollisia kansanedustajan mielipiteitä, olisin luultavasti tehnyt kaikkeni päästäkseni eduskuntaan.

Eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta.

27.1. 2:00

On jälleen vaalikoneista touhottamisen aika. Minä en voisi kuvitella äänestäväni ehdokasta, joka ajattelee samoin kuin minä.

Kannatan monia hyviä asioita, mutta en pysty laskemaan, miten hyviin asioihin sijoitetuista rahoista saadaan kasaan tasapainoinen budjetti. Mutta kansanedustajani on tällaiset laskelmat tehtävä ja rohjettava sanoa: ”Tuo pakettisi ei pysy kasassa.”

Jokaisen pöyristyttävän rikoksen jälkeen olen valmis koventamaan rangaistuksia. Mutta kansanedustajani on kuunneltava kriminologian asiantuntijoita eikä tunnekuohuissa kylpeviä äänestäjiään.

Yön pimeinä tunteina saatan ajatella Ukrainassa sotivista venäläisistä kauheita ajatuksia. Kansanedustajani ei saa sanoa sellaisia asioita ääneen, kun itsekään en ilkeä ajatuksiani aamulla ääneen sanoa.

Minulla on monesta asiasta niin varma mielipide, etten ole valmis antamaan tuumaakaan periksi. Mutta mitä hyötyä on kansanedustajasta, joka ei pysty neuvottelemaan kompromisseista? Jos olisin ajatellut, että mielipiteeni ovat kelvollisia kansanedustajan mielipiteitä, olisin luultavasti tehnyt kaikkeni päästäkseni eduskuntaan.

Yhtä vieras on minulle ajatus, että äänestäisin puoluetta, joka ajaa taloudellisia etujani. Saan aivan riittävän suurta eläkettä. Minulle on tärkeämpää, että lapsenlapseni voivat elää vakaassa yhteiskunnassa. Voin kuitenkin tunnustaa, että edistyksellisyyteni alla lymyää itsekkyys. Inhimillisesti toimiva hoivakoti lisää elämäni kokonaisonnea enemmän kuin käyttötilille inflaation syötäväksi nyt tulevat lisäeurot.

Juha Lappi

eläkeläinen, Suonenjoki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide