Hoitajien yövuorot vanhainkodissa eivät ole mitään kahvinjuontia

Työnantajapuoli elää kaukana todellisuudesta.

28.1. 2:00

Helsingin Sanomat kirjoitti hoitajamitoituksesta (26.1.). Jutussa työnantajapuoli kommentoi, että valtaosa päivästä on esimerkiksi vanhusten kanssa keskustelua, kahvinjuontia ja ruokailun kanssa avustamista.

Opiskellessani sairaanhoitajaksi tein kahden viikon ajan keikkavuoroja vanhainkodissa. Siellä valtaosa asukkaista oli vuodehoidossa, ja heitä siirtämään tarvittiin kaksi hoitajaa. Paitsi että hommat oli pakko pystyä hoitamaan yksin, koska työntekijöitä ei ollut. Ne vanhukset, joilla jalat kantoivat, olivat pahimmillaan niin aggressiivisia, että heidät piti laittaa magneettivöihin yöksi etteivät hakkaisi yöhoitajaa, joka joutui yksin olemaan vastuussa 15 asukkaasta.

Ne vanhukset, jotka ovat niin hyväkuntoisia, että tarvitsevat vain vähän ruokailuapua, asuvat yksin kotona ilman kotiapuja.

Miten työnantajapuoli voi oikeasti elää näin kaukana todellisuudesta?

Sairaanhoitaja

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide